VARFERIA NE SHQIPERI

Matjet e fundit te INSTAT rreth indikatoreve kryesore te varferise, rezultojne per vitin 2019. Sipas ketij raporti 37.1% e popullates jeton ne varferi te thelle materiale (referuar ketu shkalles se thelluar te privimit material).

Qe do te thote se 37.1% e njerezve nuk kane perballuar te pakten 4 nga 9 kategorite e privimit material.

1-Te paguajne qirane, kredine per strehim, apo sherbimet baze uje , drita etj.

2-Te kene nje shtepi te ngrohte.

3-Te perballojne shpenzime te papritura.

4-Te konsumojne mish dhe proteina rregullisht (psh. cdo 2 dite).

5-Te shkojne me pushime.

6-Te kene nje TV.

7-Te kene nje lavatrice.

8-Te kene nje makine.

9-Te kene nje telefon.